Vorige
Volgende
Evenementen
zaterdag 08 dec

NK Trampoline clubteams

8 december 2018

Op 8 december 2018 strijden de beste trampolineteams van Nederland tegen elkaar om de titels.

Tijdens het NK voor clubteams in Alkmaar komen teams uit de eredivisie tot en met de vierde divisie in actie.In de categorie eredivisie verdedigt thuisclub Triffis Alkmaar de Nederlandse titel. De afgelopen vijf jaar werd de Alkmaarse ploeg al Nederlands kampioen in het hoogste niveau. 

In De Meent te Alkmaar zullen Triffis-springers Niamh Slattery, Roel Teillers, Bo Bet, Jordy Mol en reservespringster Thalissa Wijkstra opnieuw een gooi doen naar de titel. Zij zullen de strijd aangaan met de teams van KDO Apeldoorn (de nummer twee van de NK van vorig jaar), Sparta Ermelo, Flik-Flak Den Bosch, Pro Patria Zoetermeer, TSH Heerenveen en het tweede eredivisieteam van Triffis Alkmaar. 

Voorrondes en finale
De deelnemende teams wisten zich via diverse landelijke kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor de Nederlandse- en bondskampioenschappen van 8 december. 

Tijdens het titeltoernooi in Alkmaar zullen alle teams eerst een zogenaamde voorronde springen. Op basis van de scores uit de voorronde wordt bepaald welke teams in de finale mogen strijden om de titels. Zeventig procent van de deelnemende teams (met een maximum van vijf teams per niveau) stroomt door naar de finale. In de finale begint elk team weer vanaf nul. 

Het toernooi in Alkmaar gaat al vroeg van start met de voorrondes. De eerste springers zullen al om 10:00 uur aan hun wedstrijd beginnen.  De finales starten om 15:30 uur (finales tweede, derde en vierde divisie) en 16:10 uur (finale eredivisie en eerste divisie). 

De Meent Terborchlaan 301
Alkmaar
Website