Spreekbeurt en werkstuk

Mag je een spreekbeurt houden over je favoriete sport of maak je een werkstuk over gym, turnen, springen of dans? Dan ben je hier op de juiste plek!

Heb jij op school al eens een spreekbeurt moeten houden? Dat is best spannend, want dan vertel je voor de hele klas iets over bijvoorbeeld je favoriete sport. Dan is het goed om te weten hoe je jezelf goed kunt voorbereiden voor een spreekbeurt . Wat moet je nu precies doen voor een werkstuk of een spreekbeurt?

Informatie verzamelen
Als je een spreekbeurt houdt of een werkstuk maakt, moet je informatie verzamelen. Op internet kun je heel veel informatie vinden, alleen is niet alle informatie goed om te gebruiken. Het is belangrijk om te leren welke informatie je kunt gebruiken. Tip: gebruik geen spreekbeurt of werkstuk van iemand anders. Maak je eigen spreekbeurt. Speciaal voor jou hebben we nog meer handige tips over het houden van een spreekbeurt. Ook handig om te gebruiken is de informatie over de geschiedenis van de KNGU en de andere folders die je hieronder allemaal kunt lezen en printen. Kijk ook eens op de pagina Home of History over de turn- en gymgeschiedenis van Nederland. 

Informatie over gym, turnen, springen of dans? 
Binnen deze website vind je alle informatie over de gym-, turn-, spring- en danssporten die de KNGU aanbiedt. Wil je weten hoe de KNGU ontstaan is? Dat kun je lezen in de folder 'Geschiedenis van de KNGU'.  Nog meer informatie nodig? Kijk bij één van de onderstaande linken. 

Filmpjes
Je kunt ook filmpjes laten zien van je favoriete gymsport. Op Youtube of hier vind je leuke gymsportfilmpjes.

Nog meer vragen? 
Stuur dan een mail naar de KNGU Serviceteam, we helpen je graag verder met je spreekbeurt of werkstuk.