Partners van de KNGU

De sporten van de KNGU worden mede mogelijk gemaakt door onze trouwe partners, suppliers en ambassadeurs.

BONDSPARTNERS

De KNGU en Plantina hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel de turntoppers dichterbij de fans te brengen. Plantina is daarmee de eerste officiële hoofdsponsor van het dames topturnen in Nederland. Beide partijen zetten zich samen in om de route naar Tokyo optimaal vorm te geven voor de sporters en hun begeleiding. Vanaf 2018 zijn goede teamresultaten de sleutel tot succes in opbouw naar Olympische topprestaties. Bij dit traject hoort een nieuwe positionering van het team. In een nieuw gezamenlijk project wordt  een kijkje in het alledaagse leven van de Nederlandse topsporters gegeven. Authentiek, rauw en dichterbij dan ooit.


Wereldmarktleider GK voorziet de selecties van de topsportdisciplines van KNGU t/m 2020 van de beste wedstrijd- en trainingskleding. Daarnaast worden de delegaties van internationale uitzendingen van de andere KNGU-disciplines aangekleed. Bij de KNGU-aangesloten clubs kunnen ook voordeel hebben met dit partnership. Wanneer clubs een bestelling plaatsen op www.kngu-shop.nl, krijgen zij aan het eind van het jaar 10% van hun aankoopbedrag teruggestort. 


Janssen-Fritsen is al sinds 1957 partner van turnend Nederland en verlengt haar partnerovereenkomst tot en met 2018. In die periode draagt zij zorg voor alle turntoestellen voor landelijke en internationale wedstrijden van de KNGU. Geheel in het kader van ‘iedereen een leven lang laten bewegen’ faciliteert zij daarnaast toestellen van de beweegpleinen van de KNGU tijdens het Univé Gym Gala en Fantastic Gymnastics NK in Ahoy. Dit zijn speciaal aangelegde pleinen waar kinderen kennis kunnen maken met allerlei vormen van bewegen, met de nadruk op het goed aanleren van bewegen. Directeur Jacques Janssen: “Naast het leveren van state-of-the-art wedstrijdmaterialen gaan we ons samen meer richten op bewegingsonderwijs. Met name voor de jongste jeugd, de peuters en de kleuters, gaat deze samenwerkingsperiode meer opleveren. Daarnaast denken ook mee bij de ontwikkeling van semipermanente beweegpleinen. We brengen ‘bewegen’ dan letterlijk en figuurlijk naar de jeugd toe.” 
 


Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. We zijn de grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie kunnen we in 7 woorden samenvatten: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.


Avyna Trampolines zet zich samen met de KNGU minimaal tot 2021 in voor veilig springplezier. Veiligheid staat bij Avyna sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Met deze samenwerking gaan beide partijen de gymsport de komende jaren volop verrassen! 

 

AMBASSADEURS


Nijntje en de KNGU zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Als bekende kinderheld is nijntje de ambassadeur van het Beweegdiploma. In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director Mercis) geen toeval dat nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat nijntje daar aan kan bijdragen.”


SPORTPARTNERS

De Airtrack Factory levert de komende drie jaar de inhoud van vijf Beweegaanhangers met luchtmateriaal die clubs kunnen inzetten bij diverse evenementen.


SUPPLIERS


Push Sports Braces ondersteunt topsporters van de KNGU desgewenst bij de preventie van blessures met behulp van diverse soorten braces. Met Push Sports ben je in control. Ongeacht op welk niveau jij je sport beoefent.

BSN medical is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van producten zoals verbandmiddelen en steunkousen, en producten voor gipsen en wondverzorging. Een aantal van de bekende merken - Leukoplast®, Leukomed® - levert BSN medical ter ondersteuning van de topsporters van de KNGU.


MEDIAPARTNERS


NOS is mediapartner van de KNGU.


Turnsupporter is het platform met nieuws over de turnsport. Het eerste echte Nederlandse tijdschrift voor turnfans. Met nieuws over de ere-,1e en 2e divisie gymnasten, de clubs en de trainers. Turnsupporter ondersteunt daarnaast de Landelijk Technische Commissies Turnen Heren en Turnen Dames.