Veilig Sportklimaat

Iedereen die sport kan te maken krijgen met vormen van (seksuele) intimidatie. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. 

Vertrouwenscontactpersoon KNGU
Als eerste aanspreekpunt bij (dreigende) incidenten is er binnen de bond een vertrouwenscontactpersoon. Deze kan je adviseren, doorverwijzen en de vereniging ondersteuning bieden bij het opzetten van beleid. 
Vertrouwenscontactpersoon van de KNGU:
Henriët van der Weg 
vanderweg@kngu.nl
055 505 87 35 (ma/di/do/vr) 

Misschien heeft je vereniging ook wel een vertrouwenscontactpersoon? Ook daar kun je terecht voor advies en ondersteuning en, indien nodig, doorverwijzen naar ondersteunende instanties. 

Vertrouwenspersonen NOC*NSF 
Via het vertrouwenspunt van NOC*NSF kun je het telefoonnummer van een vertrouwenspersoon/adviseur bij jou in de buurt opvragen. Hier kun je je verhaal kwijt als slachtoffer/ beschuldigde en ontvang je advies en ondersteuning. Ook voor vragen & advies kun je terecht bij het vertrouwenspunt. Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF: 0900 – 202 55 90 (€0,10 per minuut). Bereikbaarheid: ma t/m vr van 08.00 – 20.00 uur

E-mail
Stuur een mail naar Vertrouwenspunt Sport.

Whatsapp
Ook kun je  contact opnemen met het Vertrouwenspunt Sport, via WhatsApp. Dat nummer is 06 53646928 (dit nummer is uitsluitend voor WhatsApp!).

Voor vragen over het beleid tegen seksuele intimidatie in de sport kun je contact opnemen met: 
NOC*NSF Postbus 302 6800 AH Arnhem Tel.: 026-483 4742. 

De samenvatting onderzoeken naar seksuele intimidatie in de sport kunt u downloaden.