Vorige
Volgende
 
Helden
Ambassadeurs van een leven lang bewegen

Alexander Hanebeck

Leeftijd28 jaar

Alexander is in 1999 zijn sportcarriere begonnen bij G.V. PHDES in Landgraaf.
Hier heeft hij zijn eerste kennismaking gehad met het toestelturnen. Sprong en vloer vond hij altijd al leuk.

Op zijn 13e heeft hij de overstap naar Olympia Landgraaf gemaakt.  Onder leiding van Mario Sweelsen en Jos Schiffelers heeft hij de nodige uitdagingen gekregen en basis gelegd voor vele titels op Nationaal niveau. Ook is hij met de heren van Olympia in 2003 naar Dornbirn geweest voor een try-out wedstrijd Teamgym. In 2004 (helaas uiteindelijk alleen toeschouwer) en 2006 (Ostrava) heeft hij met de heren deelgenomen aan de verenigingswedstrijd voor Teamgym. In Ostrava hebben ze zelfs een finaleplek verroverd.

Een logische stap voor zijn springloopbaan was de doorstroom naar Swentibold Sittard in 2009. Hier heeft hij zijn talent verder uitgebouwd. Met o.a. de eerste dubbelstrek 3,5 schroef en een voorstrijder voor het maken van een tripple salto met halve draai op individueel nationaal niveau (zonder toestemming... hierdoor wist Alexander dat hij een 0 zou krijgen en uitgeschakeld was voor zijn titelkans) Het seizoen hierna zijn de tripple met individuele goedkeuring van de LTC toegelaten tot de wedstrijden. 

Zijn laatste avontuur was het traject voor Ijsland. De deelname aan zijn eerste officiele EK Teamgym 2014 voor ogen. Dit was een hele ervaring met het mixteam dat uit het hele land kwam

Updates Alexander Hanebeck

Deze held komt terug in:

Springen Groepsspringen